Cara menghentikan gambar individu daripada disegerakkan ke Gambar Google

  • IT guru

Penyegerakan automatik gambar Google adalah perkara yang menarik - semua gambar anda dimuat naik ke awan dan tidak akan hilang sekiranya telefon anda mengalami kerosakan, hilang, dihapuskan, atau anda terlupa menyalin beberapa gambar semasa anda naik taraf. Tetapi ada satu perkara yang sering membuat anda kesal - kerana aplikasinya menyegerakkan semua gambar yang terdapat di telefon, Picasa anda mungkin akan dipenuhi dengan kertas dinding telefon baru anda, tangkapan skrin apa pun yang anda ambil, dan gambar sistem lain yang hanya tidak mempunyai tempat di galeri tempat anda menyimpan memorabilia anda. Oleh kerana aplikasi Foto Google adalah mengenai menyegerakkan maklumat antara peranti anda dan awan Google, jika anda memadamkan gambar daripadanya, anda juga akan kehilangannya di simpanan telefon anda. Dan tiada siapa yang mahu memadamkan kertas dinding mereka, bukan?